Scheiber Katalin
 
 
Scheiber Katalin

Scheiber Katalin

a Vitalitas Savariae BT legfontosabb tevékenységének (belsőépítészet, tervezés, kivitelezés, egyedi bútorkészítés) a vezetője. A Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán folytatott tanulmányainak a befejezése után építőipari vállalatnál dolgozott, miközben magánvállalkozóként családi házak terveit készítette, beleértve a belsőépítészeti tervezést is. 1996 óta fő tevékenysége a belsőépítészet és a bútortervezés.
Az egyedi bútorkészítés megvalósítására 2000-ben megalapította a Vitalitas Savariae BT-t, amelynek keretében 2001-ben létrejött a Vitalitas Bútorgaléria. Itt ma már komplett belsőépítészet (tervezési és kivitelező tevékenység, lakberendezési tárgyak gazdag választéka) elérhető.

 
Egyedi tervezésű konyha

2001-ben megnyitotta a Vitalitas Galériát, melynek a működtetésére 2002-ben létrehozta a Vitalitas Savariae Művészeti Alapítványt. 2003-ban megtervezte, majd 2004-re fölépíttette a Vitalitas Egészségközpontot, amelyben 2010-ben endoszkópos laboratóriumot alakított ki és rendezett be.
Bár szálloda, étterem, üzlet, orvosi rendelő, iroda belsőépítészetének a feladataival is foglalkozik, fő tevékenysége családi házak belső miliőjének a létrehozása.

 
Ön elképzelte, mi elkészítettük. Az élmény közös.Négygyermekes családanyaként fontosnak tartja az otthonnak a család életében betöltött integráló funkcióját, az esztétikus lakásnak a gyermek vizuális kultúrájának a fejlődésében játszott szerepét. Kiemelten foglalkozik a lakásnak és berendezési tárgyainak valamint az egészséges életmódnak a kapcsolatával. Fő érdeklődési területe a modern lakáskultúra és a művészeti alkotások viszonyának a tanulmányozása.

 
A 2009-ben átvett "Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért Kulturális Tagozat" díja

2009. március 15-én, az 1848-as forradalom 161. évfordulója alkalmából Kovács Ferenc Vas Megye Önkormányzatának elnöke a "Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért Kulturális Tagozata" díjjal tüntette ki Scheiber Katalint, a Vitalitas Bútorgaléria vezetőjét "kiemelkedő színvonalú és művészetet pártoló, támogató tevékenységéért". A kitüntetés indoklásában kiemelik, hogy Scheiber Katalin, "aki a Vitalitas Galéria működtetésével a ma művészetének mecénása, fő tevékenysége családi házak, orvosi rendelők, irodák belső milliőjének a létrehozása; munkáiban törekszik az ügyfeleinek egyéniségét tükröző, esztétikus, praktikus, működőképes életterek létrehozására".
Forrás: Vas Megye Közgyűléseinek kitüntettjei, 2009. március 15.

 
Dr. Kiss Gyula Egyesület "Közösségi Kultúráért" oklevele

2014-ben a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Dr. Kiss Gyula Kulturális Egyesület a Vitalitas Galéria és Scheiber Katalin részére a Közösségi Kultúráért elismerő oklevelet adományozott. Az oklevél átadására a Kőszegi Várban ünnepélyes külsőségek között került sor.

 2015. november 12-én a Vas megyei Építész Kamara Rauscher Miksa-díjat adományozott Sceiber Katalin okleveles építészmérnöknek

 Vas megye építészeinek, építészeti kultúrájának és művészeti életének bemutatásáért, valamint a térkultúra fejlesztése terén végzett munkásságáért.


 

Beállítás kezdőlapként
|
Hozzáadás a kedvencekhez
|
Ajánlás e-mailben
|
Szerzői jogok

(c) 2004. Vitalitas Savariae Bt. Minden jog fenntartva.
Az oldal a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium támogatásával készült.

Designed & developed by
ISIS-COM & Y'SOLUTIONS & Kecskés Zoltán