Kronológia
Alapítvány
Vitalitas Galéria
Iparművészet
Dr. Kiss Gyula Kultur...
Scheiber Katalin

Garantálja a Vitalitas Galéria színvonalának a megőrzését az, hogy kiállítóink közé csak az kerülhet, akit a Vita- litas Savariae Művé- szeti Alapítvány kura- tóriuma gondos mér- legelés után jóváhagy.

Ha képre kattint, a kép megnagyobbodik és megtekintheti a képgalériát. Innen újabb képeket választhat nagyításra. Ha a nagyított képre kattint, a kép további nagyatását érheti el.

Ha a Vitalitas logóra kattint, elérheti a nyitó oldalunkat.

Galéria
 


Köszönetet mondunk mindenkinek, aki az adó 1%-át a Vitalitas Savariae Művészeti Alapítvány adószámára (18893500-1-18) ajánlotta fel. Az adó 1%-ából befolyt összeget az alapítvány kiállítások megrendezésére fordította.

 
Horváth János: Téli fák


A Vitalitas Bútorgaléria olyan, lakást imitáló bemutató hely, amelyben a bútorok, a lámpák, az ajtók, tehát lakásunk föltétlenül szükséges berendezési tárgyai közé természetesen illeszkednek az iparművészeti tárgyak, műalkotások is. A paletta színes: Patona Teréz, Brodszky Ferenc vasi népi hagyományokhoz kötődő alkotásaitól Geszler Mária „női vonalú”, kerámiába formált drámáiig, Gavajda Kitti archaikus-fiatalos cserepeitől Molnár Sándor artisztikus absztrakcióiig sokféle tárgy. Találhatók itt természetes anyagból, népi hagyományok szerint szőtt csodálatos asztal- és ágyterítők és modern világlátású Gulyás Judit és Kovács Gabriella-textíliák egyaránt.

 
A galéria kínálatából

Választhatunk a nekünk kedves hölgyeknek a nyakat vagy csuklót ékesítő Pál Sándor-tűzzománcokból, Vác Anna üvegmedálljaiból vagy a különleges technikával készült üvegvázák, órák, ötvöstárgyak közül is.
És a képek! A Vitalitas Galériában kiállító festők, grafikusok: Várnai Valéria, Horváth János, Masszi Ferenc, Vértesi Péter, Kondor János, Bodorkós András Vas megye színe-javát képviselik. A művészi fotók szerelmeseinek Garas Kálmán, Harald Gramberger képeit ajánljuk.

 
Lesenyei Márta a Márffy-kiállítás megnyitóján


De nemcsak a tárgyaknak van helyük, hanem a társasági eseményeknek is. Így volt itt már gyermekeket népművészeti mesterségekre oktató foglalkozás, alkalmi posta, vagy éppen rádiós zenei vetélkedő is. A legrendszeresebb esemény a művészeti kiállítások megnyitója, amelyeken a bemutatkozó alkotó barátain, rokonain kívül az érdeklődők, a szakma, a művészeti élet és a sajtó legkiválóbb képviselői is megjelennek.
A galériában nemcsak az aktuális tárlaton kiállított műtárgyak vásárolhatók meg, hanem számos más alkotás is.

A Vitalitas Galériát működtető közalapítvány, a Vitalitas Savariae Művészeti Alapítvány kuratóriuma köszönetet mond mindazoknak, akik az adójuk egy százalékát a 18893500-1-18 adószámra irányították, hozzájárulva a régióban alkotó képzőművészeknek bemutatkozási lehetőséget nyújtó Vitalitas Galéria fenntartásához.

 

Beállítás kezdőlapként
|
Hozzáadás a kedvencekhez
|
Ajánlás e-mailben
|
Szerzői jogok

(c) 2004. Vitalitas Savariae Bt. Minden jog fenntartva.
Az oldal a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium támogatásával készült.

Designed & developed by
ISIS-COM & Y'SOLUTIONS & Kecskés Zoltán