A mozgás szerepe a v...
Mozogva ülni?
Ha ülve kell dolgozni...
Ülés és pihenés
Hanyagtartás gyermekk...
Tehetünk a derékfájás...
A civilizáció áldás v...
A derékfájás (hátfájá...

A testmozgás, ha rendszeresen és kellő intenzitással végezzük, a szív- és keringési betegségekkel kap- csolatos halálozást annyival csökkenti, mint a gyógyszeres és a műtéti kezelés együtt véve. Csökkenti ezen kívül a cukorbe- tegség, a csontritku- lás, az izületi beteg- ségek és a vastagbél- rák előfordulását is!

Ha a Vitalitas logóra kattint, elérheti a nyitó oldalunkat.

Egészség, életmód - Ha ülve kell dolgozni...
 
 
A Variable tanulásra, irodai munkára ideálisAz egészség, a vitalitás megőrzésére törekvő tanulóknak, a számítógép előtt sokat ülőknek jó szívvel ajánljuk a Varier (korábbi cégnéven) Stokke Variable székét, a már kissé kényelmesebbeknek a Thatsitet, amely sok szempontból ideális irodaszék. Mindkettő lényege a hajlított talp, mely a "Mozogva ülni" elv alapján sokféle ülő helyzetet és ez által változatos gerincterhelést tesz lehetővé, ami egyben a gerincoszlopot alkotó izületek és izmok pihentetésére is alkalmat nyújt.
A Move működése eltér a Variable-től és a Thatsittől, lényege is más (egy szinte elnyűhetetlen gázrúgó), de a cél ugyanaz: a félig álló-ülő szállodai recepciósoknak, fogorvosoknak gerincbarát mozgékony irodaszéket, munkaszéket nyújtani.

 
Apámnak Thatsit, nekem Move

A Thatsitet a még több kényeztetést igénylő nemzedék használja. A háttámla nélküli változatban is állítható a lábtámasz magassága, így a testméretekhez jobban alkalmazható, mint a Variable. A háttámlához szokott nemzedék számára a háttámlás változatot is kifejlesztették, és használják is sokan szívesen akár számítógép előtt ülnek, akár íróasztal előtt dolgoznak. Ugyanúgy, mint a Variable nemcsak hagyományos ülésre alkalmas, hanem használható térdeplőszék funkcióban is. Kényelmi igényeket elégít ki az állítható térd- és háttámasz, hiszen ezek segítségével a szék személyre szabható. Bár a Thatsit elsősorban munkaszék, de hátradőlve jól megtámasztott háttal lazíthatunk is. Nem itt mutatjuk be, de idekattintva: Pendulum, Actulum, meggyőző képeket láthatunk a Stokke gerinckímélő tárgyaló székeiről. E helyütt szintén csak utalunk a Date-re is, amely nemcsak elegáns tárgyaló- vagy irodaszék és sok modern nappali nélkülözhetetlen darabja, hanem a többi Varier-(Stokke)-székhez hasonlóan a "Mozogva ülni" elv gyakorlati példája.

 
Gravity a pihentető álomszék

Aki a munka fogalmába sorolja a meditációt, annak a Gravity az ideális szék. Annyira kedvelt, annyira sikeres álomszék, hogy külön fejezetet szentelünk neki, hiszen a pihenés egy szinte utólérhetetlen kategóriáját jelenti. Ugyanakkor itt is helye van, hiszen elsősorban főnöki munkaszékként a legkedveltebb: tekintélyes és mozgékony, robosztus, de kényeztető gyengédségével a szellemet a béklyóktól felszabadító.
A szakmabelieket a Variable, a Thatsit, a Gravity esetében mindig elbűvöli a hibátlan bükkfalemezekből hajlított, ragasztott talp, amelynek a kiváló minőségét jelzi a hétéves gyári garancia is. A Varier mindhárom szék esetében hangsúlyozza a környezetvédelem fontosságát: csak újraültetett, termesztett bükkfából állítja elő termékeit, és természetesen minegyik szék maximálisan újra felhasználható.

Látogatottság:

websas.hu

 

Beállítás kezdőlapként
|
Hozzáadás a kedvencekhez
|
Ajánlás e-mailben
|
Szerzői jogok

(c) 2004. Vitalitas Savariae Bt. Minden jog fenntartva.
Az oldal a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium támogatásával készült.

Designed & developed by
ISIS-COM & Y'SOLUTIONS & Kecskés Zoltán