Kronológia
Alapítvány
Vitalitas Galéria
Iparművészet
Dr. Kiss Gyula Kultur...
Scheiber Katalin

Garantálja a Vitalitas Galéria színvonalának a megőrzését az, hogy kiállítóink közé csak az kerülhet, akit a Vita- litas Savariae Művé- szeti Alapítvány kura- tóriuma gondos mér- legelés után jóváhagy.

Ha képre kattint, a kép megnagyobbodik és megtekintheti a képgalériát. Innen újabb képeket választhat nagyításra. Ha a nagyított képre kattint, a kép további nagyatását érheti el.

Ha a Vitalitas logóra kattint, elérheti a nyitó oldalunkat.

Galéria - Hatos Csaba kiállítása
 
 
Hatos Csaba: Ősz

Hatos Csaba festőművész kiállításának a megnyitóján Salamon Nándor művészettörténész a következőket mondotta:
"... Ez a megfestett világ együttesen valósággyökerű, álomszerű, a mesék és látomások sajátos elegye. Okkal érezzük úgy, Bálint Endre képcímére asszociálva, hogy "Itt már jártam valaha". Hogy milyen erős a lelkében őrzött világkép, mi sem bizonyítja jobban, minthogy új tájékozódásra utaló kitörési kísérletei után, rendszerint csalódottan vagy éppen megnyugodva, a szilárd talajfogás reményével, eme ősforráshoz tér meg. Státuszából sem az utazások, sem a művésztelepek frissen szerzett impulzusai ki nem zökkentették. A sivár razgrádi táj motívumait -szegényes házak, minarét, esernyős ember a képen stb. - "hazaivá" stilizálta, de a tiszta színélményeket kínáló stájer hegyek között sem látott más szemmel. A gleisdorfi kastély éppúgy csupán díszlet, mint Sopron tűztornyos, palotás főtere a magányos trombitással egy emberi színjátékhoz, miként "Kapu" című kép változatain a fal, ablak, kitett szék egy megragadott pillanat hangulatához."
Kiállításunkról a Vas Népe "Fény a tűzfalon" címmel és az Alon.hu remek ismertetőt közölnek.

 

Beállítás kezdőlapként
|
Hozzáadás a kedvencekhez
|
Ajánlás e-mailben
|
Szerzői jogok

(c) 2004. Vitalitas Savariae Bt. Minden jog fenntartva.
Az oldal a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium támogatásával készült.

Designed & developed by
ISIS-COM & Y'SOLUTIONS & Kecskés Zoltán