A mozgás szerepe a v...
Mozogva ülni?
Ha ülve kell dolgozni...
Ülés és pihenés
Hanyagtartás gyermekk...
Tehetünk a derékfájás...
A civilizáció áldás v...
A derékfájás (hátfájá...

A testmozgás, ha rendszeresen és kellő intenzitással végezzük, a szív- és keringési betegségekkel kap- csolatos halálozást annyival csökkenti, mint a gyógyszeres és a műtéti kezelés együtt véve. Csökkenti ezen kívül a cukorbe- tegség, a csontritku- lás, az izületi beteg- ségek és a vastagbél- rák előfordulását is!

Ha a Vitalitas logóra kattint, elérheti a nyitó oldalunkat.

Egészség, életmód - Ülés és pihenés
 
 
A Gravity vázszerkezete igazi mestermű


A tanulók, a számítógép előtt görnyedők gerincének védelmére elsősorban a Stokke Variable és Thatsit székét, a már időnkénti relaxálást, meditációt is igénylők számára a Gravityt ajánljuk. "A mozogva ülni elv" alapján mindegyik sokféle ülő helyzetet és ez által változatos gerincterhelést tesz lehetővé, ami egyben a gerincoszlopot alkotó izületek és a vele kapcsolatban lévő izmok pihentetésére is alkalmat nyújt.

 
Pihenés közben ideális a gerinc és a végtagok helyzete

A Gravity ugyan alkalmas íróasztal melletti munkára, alkalmas térdeplő széknek, mégis a leginkább pihenő szék.
Arról azok, akik már kipróbálták vitatkoznak, hogy a hátradöntött helyzetek közül melyik a legkellemesebb, de hogy valóban nagyszerű érzés benne relaxálni, abban mindenki egyetért. A Gravity látszólag hintaszék, de nem az. Talpát úgy képezték ki, hogy négy helyzetben van nyugvó pontja. Vegyük sorra ezeket! A legelőre döntött helyzetben akár térdeplő székként is használható. Eggyel hátrébb billentve (valóban ehhez semmi külső segítség nem szükséges, semmilyen különösebb erőfeszítés sem) nagyon kényelmes tárgyaló szék. A harmadik pozícióban már igazi pihenő szék: olvasáshoz, zenehallgatáshoz esetleg tévénézéshez ideális. A negyedik, a legjobban hátradőlt helyzet (megítélésem szerint) csodálatos. Nemcsak azért, mert az agyon terhelt alsó végtagi vénák végre megszabadulhatnak az egész napi terhüktől a jó elfolyás következtében, nemcsak azért, mert a jól megtámasztott gerinc végre elernyedhet,

 
A Gravityvel könnyen mozog


hanem azért, mert valami leírhatatlan könnyűség, valami végtelen szabadságérzés önt el, amelyet teljessé egy jól megválasztott zene tehet…
A Gravity vázszerkezete igazi mestermű, a hibátlan bükkfalemezek tökéletesen párhuzamosan hajlanak a talp szinte hihetetlen rugalmasságát biztosítva. A finom megtöretések biztosítják egy-egy helyzet stabilitását éppúgy, mint a könnyed átmenetet. A Stokke hangsúlyozza a környezetvédelem fontosságát: csak újraültetett, termesztett bükkfából állítja elő a termékeit és természetesen a Gravity is maximálisan újra felhasználható és mint minden Stokke-termékre, rá is vonatkozik a hétéves gyári garancia.
A Gravity és más Stokke-termékek árát a Stokke-árak fejezetben tüntettük föl.

Látogatottság:

websas.hu

 

Beállítás kezdőlapként
|
Hozzáadás a kedvencekhez
|
Ajánlás e-mailben
|
Szerzői jogok

(c) 2004. Vitalitas Savariae Bt. Minden jog fenntartva.
Az oldal a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium támogatásával készült.

Designed & developed by
ISIS-COM & Y'SOLUTIONS & Kecskés Zoltán