Iparművészet
 
 
Pál Sándor: Családi címer tűzzománcból

A tulajdonos egyéniségét tükröző lakás-, üzlet-, és irodabelsők létrehozása nem fejeződik be az ajtók, a bútorok, a lámpák kiválasztásával, az ideális kisbútorok, kiegészítők megtalálásával, a helyiségben megjelenő színek harmóniájának kimunkálásával, természetes igény a képző- és iparművészeti tárgyak elhelyezése. Ezekkel nemcsak a saját lakásunkat tehetjük bensőségesebbé, esztétikusabbá, a művészi alkotásokkal barátainknak, családtagjainknak is szerezhetünk életre szóló élményt. A Vitalitas Galéria magas színvonalú iparművészeti tárgyainak választéka gazdag. Kerekes Endréné népművész hímzett terítőiben a vasi tradíciókat éleszti újra, Gulyás Judit és Kovács Gabriella a fiatal magyar textilművészek generációjának méltán legelismertebb tagjai, akik megrendelésre a kívánt méretben alkotják újra szőnyegeiket, fali képeiket. Fodorné László Mária természetes anyagokat tartalmazó, hagyományt őrző szőttesei sok (akár modern) lakás díszei. Patona Terka és Brodszky Ferenc népi iparművészeknek a vasi hagyományokhoz, szokásokhoz kötődő kerámiái a galéria keresett tárgyai.

 
Gavajda Kitti: Teáskészlet

A legfiatalabb nemzedékhez tartozó Gavajda Kitti ógörög hatásokat is magukon viselő kaspóival nemcsak a kortársait bűvöli el. Az erdélyi származású Bács Zoltán kisplasztikái, ötvösmunkái közül a hölgyek a karkötőket kedvelik a legjobban. Pál Sándor tűzzománcait is sok szép nő viseli büszkén. Persze tűzzománcaiból nemcsak nők választanak; hatalmas méretű, csodálatos tűzzománc díszítésű tükröt a lakásába egy férfi rendelt. Vác Anna üvegmedálljai már sokakat ejtettek rabul. És a többi üvegtárgy!

 
Kovács Sz. Gergő: Különleges technika, utánozhatatlan hatás

Kovács Sz. Gergő üvegvázái nemcsak a készítési technikából eredően fajsúlyos darabok. Vác Tamás üvegdíszeiben érződik a grafikus könnyedsége. A Vitalitas Galériába bekerülő iparművészeti tárgyakat nemcsak a szakma zsűrizi, a galéria vezetősége is gondosan mérlegel minden egyes új jelentkező esetén. És bár az alkotók köre behatárolt, a visszatérő látogatónak ez mégsem jelent unalmasságot. Részben azért, mert a magas színvonalú műveket jó újra és újra megcsodálni, részben azért, mert időről időre fölbukkan egy-egy újabb tehetség, de leginkább azért, mert a már ismert, jó kvalitású alkotók gyakorta kápráztatnak el mindnyájunkat Isten adta tehetségük újabb és újabb anyagba formált jeleivel.

A Vitalitas Galéria médiatámogatói:

 

Beállítás kezdőlapként
|
Hozzáadás a kedvencekhez
|
Ajánlás e-mailben
|
Szerzői jogok

(c) 2004. Vitalitas Savariae Bt. Minden jog fenntartva.
Az oldal a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium támogatásával készült.

Designed & developed by
ISIS-COM & Y'SOLUTIONS & Kecskés Zoltán