Kronológia
Alapítvány
Vitalitas Galéria
Iparművészet
Dr. Kiss Gyula Kultur...
Scheiber Katalin

Garantálja a Vitalitas Galéria színvonalának a megőrzését az, hogy kiállítóink közé csak az kerülhet, akit a Vita- litas Savariae Művé- szeti Alapítvány kura- tóriuma gondos mér- legelés után jóváhagy.

Ha képre kattint, a kép megnagyobbodik és megtekintheti a képgalériát. Innen újabb képeket választhat nagyításra. Ha a nagyított képre kattint, a kép további nagyatását érheti el.

Ha a Vitalitas logóra kattint, elérheti a nyitó oldalunkat.

Galéria - Czika László fotókiállítása, életrajza
 
 
Sydney, Operaház


2007. május 12-én 11 órakor "Képformák a nagyvilágból" címmel Czika László fotóriporter képeit Dohy Adél verseivel bemutató kiállításunkat Horváth Szilárd újságíró nyitotta meg.
Mindenkit szeretettel látunk.
A tárlatmegnyitóról olvashat, ha idekattint: Megnyílt Czika László fotókiállítása

 
Czika László New York című fotója

Kisfiam. Nézd.
Elhoztam neked.
Megálmodtad, hogy egyszer itt leszel.
Megálmodtad, ahogy egykor én téged,
Most kis kezed szorítva a világ tetejére lépek.
És ha nem is lehetek majd mindig veled,
Szívünkben őrizzük meg az emlékeket.
Czika László "New York" című képe és a vers, amelyet Dohy Adél írt a képhez

 
Czika László: Balaton

Czika László életrajza

Czika László 1953-ban született Szombathelyen. Iskoláit szülővárosában és Budapesten végezte. Rövid kitérő után, 1987-től a Vas Népe napilap fotósa, majd főállású fotóriportere. A megyei lapnál eltöltött öt év után a Magyar Távirati Iroda kérte fel a nyugat-dunántúli események tudósítására Soprontól Szombathelyen át Keszthelyig.

 
Czika László: Fogaras

Szombathelyiként természetesen főként a vasi térség híreit tartotta szem előtt. Az MTI kiküldött munkatársaként tudósított a magyar államfők külföldi látogatásairól és számos sporteseményről Európából, így 1986-ban Moszkvából, a Jóakarat Játékokról, 1992-ben Barcelonából, az olimpiáról, valamint a 2004-es ausztráliai és a 2006-os torontói kötélugró világbajnokságról. Nevéhez fűződik jó néhány díjnyertes fotó is, például a budapesti atlétikai EB-ről. Az Európa Bajnokság képeit összefoglaló könyv borítóján is Czika László fotója látható Gécsek Tiborról.

 
Czika László Óceán c. fotója és Dohy Adél verse

Czika Lászlónak az elmúlt 25 esztendőben több ezer fotója jelent meg napilapokban, folyóiratokban szerte a világon, főként Vas megyéről. Számos kiállítás is fűződik nevéhez, Berlinben, Moszkvában, Budapesten és természetesen idehaza. Czika-fotókkal amúgy a nagyközönség is találkozhat a megye több intézményében, így például a szombathelyi Városházán vagy iskolákban.

 
Czika László: Toronto

Mint fotós, több könyv, kiadvány, Vas megyét népszerűsítő prospektus szerzője, köztük a nagy sikerű, Szent Márton városát bemutató kiadványnak, és a Szombathelyt, az ezredfordulón megjelenítő fotóalbumnak.

(Érdemes a képekre kattintani, mert így a kép megnagyobbítható. Ha erre a nagyított képre ismét rákattintunk, a kép még nagyobbá válik.)

Czika László fotóriporter elérhetősége: Czika Fotó, Szombathely, Király utca 6. Tel: (94) 319-209.

Forrás: www.butorgaleria.hu

Köszönetet mondunk a Vitalitas Galéria kiemelt médiatámogatóinak:

 

Beállítás kezdőlapként
|
Hozzáadás a kedvencekhez
|
Ajánlás e-mailben
|
Szerzői jogok

(c) 2004. Vitalitas Savariae Bt. Minden jog fenntartva.
Az oldal a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium támogatásával készült.

Designed & developed by
ISIS-COM & Y'SOLUTIONS & Kecskés Zoltán