Kronológia
Alapítvány
Vitalitas Galéria
Iparművészet
Dr. Kiss Gyula Kultur...
Scheiber Katalin

Garantálja a Vitalitas Galéria színvonalának a megőrzését az, hogy kiállítóink közé csak az kerülhet, akit a Vita- litas Savariae Művé- szeti Alapítvány kura- tóriuma gondos mér- legelés után jóváhagy.

Ha képre kattint, a kép megnagyobbodik és megtekintheti a képgalériát. Innen újabb képeket választhat nagyításra. Ha a nagyított képre kattint, a kép további nagyatását érheti el.

Ha a Vitalitas logóra kattint, elérheti a nyitó oldalunkat.

Galéria - Fabútor-kiállítás
 
 

A Vitalitas Galéria hétéves ciklusát lezáró "TERMÉSZETESEN" című fabútor-kiállítás nyílt meg a Vitalitas Bútorgalériában.

 
Scheiber Katalin vezetésével a fa, az üveg és a tűzzománc kombinációjával érdekes kompozíciók jöttek


Az elmúlt hét évben számos olyan elsősorban vasi kötődésű, túlnyomórészt kortárs művész mutatkozott be a Vitalitas Galériában, akik alkotásaikkal valamilyen módon kötődnek az otthonteremtés folyamatához. Az itt kiállítók között találunk város- és épülettervezőt (Heckenast János, Makovecz Imre), akik az épített környezetünk meghatározói és olyan művészeket is, akiknek az alkotásai elsősorban lakásbelsőnk hangulatát teszik egyedivé.A teljesség igénye nélkül belsőépítész Sellyei Gábor, kiváló kerámikusok Geszler Mária, Németh János, nagyszerű festők (Horváth János, Várnai Valéria, Kiss Tibor, Hatos Csaba), remek fotóművészek (Czika László, Garas Kálmán), a művészettörténet klasszikusai közé számítók (Borsos Miklós, Cs. Kovács László, Molnár-C. Pál) mellett pályakezdő művész, Horváth Nóra vagy éppen tehetséges általános iskolások munkái egyaránt megtekinthetők voltak a galériában.

 
Dió- és juharfából készült íróasztal részleteAz otthonteremtés folyamatában kiemelkedő szerepet játszó bútor maradt a hétéves ciklus végére. Scheiber Katalin bútortervező és Pais-Horváth Péter faműves vezetésével létrejött, elsősorban a fa szépségét kiemelő fabútor-kiállítással vált teljessé a Vitalitasnak az otthonformálásban az egyedi igényeket is magas színvonalon kiszolgáló lehetőségeinek a bemutatása.

 
Tanasi Ezsrébet vasi népdalokat énekelt
A fabútorok elkészítésében fontos szerepük volt a kiváló asztalosoknak, Czáll Imrének, Marosfalvi Istvánnak. A kiállítás vendégművésze Paál Sándor tűzzománckészítő. A tárlatot Kapiller Sarolta nyitotta meg, fellépett Tanai Erzsébet népdalénekes, aki vasi népdalokat énekelt. (A kiállítás 2008. december 23-ig tekinthető meg.)
A tárlatmegnyitóról tudósított az Alon.hu társlapja a Kimozduló, a Nyugat.hu és a Vas Népe. A kiállítás 2008. december 23-ig tekinthető meg.

 
 
 
Kapiller Sarolta és Paál Sándor
 
Női íróasztal
 
Paál Sándor csodaszarvasa
 
A kép jobb szélén Marosfalvi István
 
Férfi íróasztal
 
Az íróasztal részlete
 
A fabútorokra sokan voltak kívácsiak
 
Munkában a sajtó munkatársa (Józing Antal, Alon.hu)
 
A különleges design-lámpa sajátságos megvilágítást biztosít
 
 
 
 
 
Blaskó János Csaba királyfija kiemelt helyre került
 
Paál Sándor tűzzománcai előtt Blaskó János Császárköve


Ajánlott oldalaink:
Fabútor, Czika László fotói
Egyedi konyhabútor
Előszoba, gardrób
Konyhabútor: trükkök, tippek, praktikák
Scheiber Katalin, a Vitalitas belsőépítésze
A Vitalitas Galéria médiatámogatói:Látogatottság:

websas.hu

 

Beállítás kezdőlapként
|
Hozzáadás a kedvencekhez
|
Ajánlás e-mailben
|
Szerzői jogok

(c) 2004. Vitalitas Savariae Bt. Minden jog fenntartva.
Az oldal a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium támogatásával készült.

Designed & developed by
ISIS-COM & Y'SOLUTIONS & Kecskés Zoltán