Kronológia
Alapítvány
Vitalitas Galéria
Iparművészet
Dr. Kiss Gyula Kultur...
Scheiber Katalin

Garantálja a Vitalitas Galéria színvonalának a megőrzését az, hogy kiállítóink közé csak az kerülhet, akit a Vita- litas Savariae Művé- szeti Alapítvány kura- tóriuma gondos mér- legelés után jóváhagy.

Ha képre kattint, a kép megnagyobbodik és megtekintheti a képgalériát. Innen újabb képeket választhat nagyításra. Ha a nagyított képre kattint, a kép további nagyatását érheti el.

Ha a Vitalitas logóra kattint, elérheti a nyitó oldalunkat.

Galéria - Vitalitas Galéria
 
 
Geszler Mária:Színész repülővel


A Vitalitas Galéria 2001-ben azért jött létre, hogy teret adjon alkotóknak, művészettörténész kiállításrendezőknek, hogy fölmérjék, vajon egy lakást imitáló környezetben miképpen érvényesülnek a művészeti alkotások. Az alapítók célja még, hogy színvonalas tárlatokkal hozzájáruljanak Szombathely és régiója művészeti életének fejlődéséhez, támogassák a Vas megyében élő alkotókat abban, hogy művészetük ismertté váljon a nagyközönség számára is. A galériában kéthavonta nyílnak ígéretes tehetségek és a művészettörténetben már följegyzett alkotók, az ősi hagyományokat őrzők és az új utakon kísérletezők kiállításai. A tárlatok közötti időszakban mód van a rangos műtárgyak megvásárlására is, így sokan váltak már a ma művészetének a mecénásaivá.

 
Várnai Valéria: Aranyeső 2004

Szerencsére már eddig is sokan cserélték föl a "steril" kiállító termek légkörét a mindennapok környezetéhez közelebb álló világgal. Az eddig kiállítóink: Bács Zoltán, Bartha László, Blaskó János, Bodorkós András, Borsos Miklós, Brodszky Ferenc, Czika László, Czóbel Béla, Cs. Kovács László, Garas Kálmán, Geszler Mária, Harald Gramberger, Hatos Csaba, Heckenast János, Horváth János, Horváth Nóra, Kerekes Endréné, Kiss Tibor, Elisabeth Ledersberger-Lehoczky, Lesenyei Márta, Kondor János, Márffy Ödön, Makovecz Imre, Masszi Ferenc, Melocco Miklós, Molnár Sándor, Molnár-C. Pál, Németh János, Pais-Horváth Péter, Pál Sándor, Patona Teréz, Rónay Károly, Scheiber Katalin, Sellyei Gábor, Szalay Ferenc, Szántó Piroska, V. Tóth László, Várnai Valéria, Vértesi Péter, Gerlinde Weissenböck. Minden évben csatlakozunk az Európai Unió "Kulturális Örökség Napjai"-hoz, a szombathelyi "Tavaszi Fesztivál"-hoz, a "Pannon Ősz"-höz és immár harmadik éve az októberben megrendezett "Építészet hónapjá"-hoz. 2003-ban Kőszegfalviné Pajor Klárának a régi Szombathelyt megörökítő képeslapjait csodálhattuk meg és rendeztünk iskolások alkotásaiból (szombathelyi művészeti középiskola, őriszentpéteri általános iskola) kiállításokat.

 
Kalló Zsolt a kiállításmegnyitón

2004-ben és 2006-ban a Bartók Fesztiválhoz kapcsolódóan a Kossuth Rádió "Ki nyer ma?" vetélkedőjének adtunk helyet. A Galéria művészeti irányítását a Várnai Valéria vezette Vitalitas Savariae Művészeti Alapítvány kuratóriuma irányítja. A költségeket az alapítók által átadott vagyonból, pályázati pénzekből, a „közhasznú” alapítvány számlájára (72700260-10010158) beérkező adományokból fedezik. Az adományozók számára az alapítvány igazolást állít ki, mely alapján a befizetett összeg 30%-a az adóból visszaigényelhető.


A Vitalitas Galériát működtető közalapítvány, a Vitalitas Savariae Művészeti Alapítvány kuratóriuma köszönetet mond mindazoknak, akik az adójuk egy százalékát a 18893500-1-18 adószámra irányították, hozzájárulva a régióban alkotó képzőművészeknek bemutatkozási lehetőséget nyújtó Vitalitas Galéria fenntartásához

 

Beállítás kezdőlapként
|
Hozzáadás a kedvencekhez
|
Ajánlás e-mailben
|
Szerzői jogok

(c) 2004. Vitalitas Savariae Bt. Minden jog fenntartva.
Az oldal a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium támogatásával készült.

Designed & developed by
ISIS-COM & Y'SOLUTIONS & Kecskés Zoltán