Kronológia
Alapítvány
Vitalitas Galéria
Iparművészet
Dr. Kiss Gyula Kultur...
Scheiber Katalin

Garantálja a Vitalitas Galéria színvonalának a megőrzését az, hogy kiállítóink közé csak az kerülhet, akit a Vita- litas Savariae Művé- szeti Alapítvány kura- tóriuma gondos mér- legelés után jóváhagy.

Ha képre kattint, a kép megnagyobbodik és megtekintheti a képgalériát. Innen újabb képeket választhat nagyításra. Ha a nagyított képre kattint, a kép további nagyatását érheti el.

Ha a Vitalitas logóra kattint, elérheti a nyitó oldalunkat.

Galéria - Kassai Kefó Árpád
 
 


2010. március 12-én 17 órakor megnyílt a Vitalitas Galéria 51. tárlata:

Kassai Kefó Árpád

képzőművész mutatja be alkotásait.

Mindenkit szeretettel látunk!

 
Kassai Kefó ÁrpádKassai Kefó Árpád önéletrajzi adatai


Született: 1964, április 4.-én Szombathelyen
Radnóti Kovács Árpád tanítványa 1976-78 között, kitől a rajz és festészet alapjait tanulta. Ezzel egyidőben a Távol-Keleti harcművészetekkel és buddhizmussal kezd foglalkozni.

 Középiskola után keramikusnak tanul Magyarszombatfán, és Szombathelyen, és mint keramikus kezd dolgozni.

 Herenden porcelán festészetet tanul, majd a szombathelyi porcelánfestő műhelyt vezeti. Ezen időben több képzőművészeti technikával is megismerkedik, és önmaga is sokat kísérletezik. Kerámiát, csempéket tervez több kerámia gyárnak.

 1990-ben Ausztriába költözik, és keramikusként dolgozik. Folytatja buddhista tanulmányait az Innsbrucki teológiai egyetemen.

 
A japán kardvívást a Muso-Si Sinden Ryu-Ha iskolában tanulja, 1995-ben az I. Dan mesterfokozatot szerzi meg. A buddhista tanulmányaiban tanítói fokozatot szerez.

 1995-től Magyarországon él, és dolgozik. 1998-ban II. Dan, majd 2002-ben a III. Dan fokozatot szerez. Mind e mellett fest.

 Kiállításai:
1992- Ausztria, Fürstenfeld, Graz, Innsbruck, Magyarország
1993-tól Németország, Ausztria, Franciaország, Olaszország, Svájc
1996-Tata, Szombathely
2000-2001 Japán, 12 nagyvárost érintő kiállítás körút.
2004-Sárvár, Pécs, Kőszeg, Budapest, Ausztria
2005-Szombathely

 A tárlatmegnyitó mintegy ötven-hatvan fős közönségét Scheiber Katalin, bútortervező, a Vitalitas Galéria vezetője köszöntötte.

 

A megnyitó Murai Márta fuvolajátékával kezdődött. Honegger szóló fuvoladarabját adta elő, amely egy ízig-vérig modern alkotás, jól illett Kassai Kefó lírai absztrakt képeinek a hangulatához.

 A kiállítást megnyitó Tóth Csaba egyetemi docens festőművész, aki az Ars Savaria megjelenése óta követi különös figyelemmel Kassai Kefó Árpád munkásságát, úgy ítélte meg, hogy Kefónak a Vitalitas Galériában kiállított munkái hallatlan koncentrált alkotások.

 Ilyen erős koncentrációra szinte csak egy 3 danos mester képes. De nemcsak ebben érezte a távol-keleti hatást.

 Képeinek szines szegélyű keretezése, hangulata is a japán művészettel rokonítja a festőt. Munkái a kétségtelen absztrakció ellenére szinte tapintható formavilágból táplálkoznak: jól felismerhetők a geometrikusan zárt és egyben a falakon áttörve nyílást biztosító ablakok, a stilizált erdők, a fakeresztmetszetek, amelyek Kassai képein színpompás világgá formálódnak.

 
Tóth Csaba hangsúlyozta, Kassai Kefó Árpád a viszonylag fiatal kora ellenére nagyon gazdag művészi világot hozott létre, melynek csak vékony szeletét mutathatta meg a Vitalitas Galériában. Sajnos, munkássága épp a hazájában kevéssé ismert, hiszen közel kétszáz tárlatából alig-alig rendezett kiállítást hazánkban. "Érdemes lenne egy gyűjteményes tárlatot szentelni ennek a sokrétű életműnek" - fejezte be gondolatait a vasi művészet szakértője.

 
A kiállítás megnyitása után az alkotó nyugat-európai műkereskedőkkel kapcsolatos tapasztalatairól számolt be. Ugyan nem csekély támogatást kapott tőlük, nevét számos kiállítással bevezették, mégis a már-már napi robottá váló munka helyett a függetlenséget választotta: alkotni annyit és olyat, amennyiben és amilyenben öröme telik.

Ez az öröm megérintette a kiállítást megtekintőket is. Élénk beszélgetésükön minősítették a Weöres Sándor Színház eddigi működését, azt, hogy Trokán Péter hogyan adta elő Illyés Gyula "Egy mondatát" a Melocco-kiállítás megnyitóján, de mindezek már egy másik beszámolói részletei lesznek.
Ha ideje lehetővé teszi, tekintse meg a kiállítást hétköznapoonként délután 13.30 és 17 óra között! Szeretettel várjuk!

Köszönetet mondunk a Vitalitas Galéria kiemelt médiatámogatóinak:
Látogatottság:

websas.hu

 

Beállítás kezdőlapként
|
Hozzáadás a kedvencekhez
|
Ajánlás e-mailben
|
Szerzői jogok

(c) 2004. Vitalitas Savariae Bt. Minden jog fenntartva.
Az oldal a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium támogatásával készült.

Designed & developed by
ISIS-COM & Y'SOLUTIONS & Kecskés Zoltán