Alapítvány
 
 
Várnai Valéria: Fenyves

Vitalitas Savariae Művészeti Alapítvány

A Vitalitas Savariae Művészeti Alapítványt 2002-ben Scheiber Katalin és Patai Árpád a szombathelyi régió vizuális kultúrájának fejlesztésére, a Vitalitas Galéria művészeti színvonalának emeléséért, a galéria és a régióban lakók kapcsolatának szervesebbé tételéért a Polgári Törvénykönyv 74/A-74/F. §-ai, valamint az 1997. évi CLVI. a közhasznú szervezetekről szóló tv. alapján közhasznú szervezetként hozták létre. Az alapítvány kuratóriumának elnöke 2012-ben bekövetkezett haláláig Várnai Valéria festőművész volt.

 
Masszi Ferenc: Mitologia II. (Narcissos)

A kuratórium elnöke (2012-től) Kőszegfalviné Pajor Klára közgazdász, tagjai: Dr. Artner Péter ügyvéd, Bódi Ernőné könyvtáros, Bognár György hegedűművész, Dr. Bokor Nándor belgyógyász-főorvos, Dr. Garzuly Ferenc ideggyógyász-főorvos, Horváth János festőművész, Masszi Ferenc festőművész, Dr. Szőke Zoltánné brácsaművész, 2012 óta dr. Zsámbéky Monika művészettörténész.
Az alapítvány nyitott, ahhoz magyar és külföldi természetes jogi személyek csatlakozhatnak, a közhasznú szolgáltatásokból (nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, kulturális tevékenyég, a kulturális örökség megóvása) bárki részesedhet.
Az alapítványi célokat az alapítók által átadott induló vagyonból, a pályázatokon elnyert pénzekből valamint a közhasznú alapítványnak a Rum és vidéke Takarékszövetkezetnél vezetett számlájára (72700260-1001058) beérkező adományokból fedezik.

 
Horváth János: Erdő

Az adományozó rendelkezhet arról, hogy adományát a kuratórium döntése szerinti célra, vagy egy az adományozó által megjelölt kiállítás támogatására vagy egyéb, az alapítólevélben foglaltakkal összhangban lévő tevékenységre használják-e föl. Az adományozó nevét - ha másképpen nem rendelkezik - nyilvánosságra hozzák. Az adományozók nevének és adószámának ismeretében a kuratórium igazolást állít ki az adó visszaigényléséhez, amely jelenleg a befizetett összeg 30%-át jelenti. Az alapító okirat, a kuratóriumi ülések jegyzőkönyve, a pénzforgalom adatai nyilvánosak, a Vitalitas Galériában a nyitvatartási időben megtekinthetők.


A Vitalitas Galériát működtető közalapítvány, a Vitalitas Savariae Művészeti Alapítvány kuratóriuma köszönetet mond mindazoknak, akik az adójuk egy százalékát a 18893500-1-18 adószámra irányították, hozzájárulva a régióban alkotó képzőművészeknek bemutatkozási lehetőséget nyújtó Vitalitas Galéria fenntartásához.

[dolt

 

Beállítás kezdőlapként
|
Hozzáadás a kedvencekhez
|
Ajánlás e-mailben
|
Szerzői jogok

(c) 2004. Vitalitas Savariae Bt. Minden jog fenntartva.
Az oldal a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium támogatásával készült.

Designed & developed by
ISIS-COM & Y'SOLUTIONS & Kecskés Zoltán